The right to suffer

Sa cataloghezi motivul durerii unor oameni ca fiind superficial e unul dintre cele mai usoare lucruri. Mai ales daca faci parte dintre cei care nu s-au trezit niciodata tanjind dupa lucruri atat de simple.

Intotdeauna va exista acel cineva care va suferi nu din cauza ca nu-si permite sa duca o viata la fel de buna ca a celor din jur, ci din cauza unei probleme mult mai mari. Sunt suferinte legate de boala, de pierderea unei vieti, de imposibilitatea nu de a avea o viata decenta, ci pur si simplu de-a avea o viata. Insa nimic din toate astea nu ne face propria suferinta mai putin demna de a fi consumata. Fiindca, indiferent de ce se petrece in jurul nostru, cu totii avem dreptul sa suferim. Oricat de neinsemnat ar fi motivul pentru care varsam atata amar. In final, avem dreptul sa ne traim propria viata.

Toate acestea nu ne fac mai putin umani, nu ne fac egoisti sau ignoranti. Si nici nu ne transforma in tirani incapabili de-a le oferi altor suferinzi compasiune, o vorba calda sau un umar pe care sa se sprijine.

Insa, indiferent de motive, pentru a nu ne pierde calitatea de a fi umani, avem si noi nevoie la randul nostru de un umar pe care sa-l dam mai departe.

 

 

 

Anunțuri

~ de Andra pe 12/12/2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: