The right to suffer

Sa cataloghezi motivul durerii unor oameni ca fiind superficial e unul dintre cele mai usoare lucruri. Mai ales daca faci parte dintre cei care nu s-au trezit niciodata tanjind dupa lucruri atat de simple.

Intotdeauna va exista acel cineva care va suferi nu din cauza ca nu-si permite sa duca o viata la fel de buna ca a celor din jur, ci din cauza unei probleme mult mai mari. Sunt suferinte legate de boala, de pierderea unei vieti, de imposibilitatea nu de a avea o viata decenta, ci pur si simplu de-a avea o viata. Insa nimic din toate astea nu ne face propria suferinta mai putin demna de a fi consumata. Fiindca, indiferent de ce se petrece in jurul nostru, cu totii avem dreptul sa suferim. Oricat de neinsemnat ar fi motivul pentru care varsam atata amar. In final, avem dreptul sa ne traim propria viata.

Toate acestea nu ne fac mai putin umani, nu ne fac egoisti sau ignoranti. Si nici nu ne transforma in tirani incapabili de-a le oferi altor suferinzi compasiune, o vorba calda sau un umar pe care sa se sprijine.

Insa, indiferent de motive, pentru a nu ne pierde calitatea de a fi umani, avem si noi nevoie la randul nostru de un umar pe care sa-l dam mai departe.

 

 

 

~ by Andra on 12/12/2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: