Three days. One week. A family.

Cred ca sentimentul generat de raspunsul ei se incadreaza undeva in categoria ‘tristete’. Nu suparare. Amaraciune. Pentru ca, prin asociere, rasplata pe care ei o primesc nu acopera nici macar un sfert din munca depusa. Si nu ma refer numai la aspectul financiar. Caci o multumire nematerializata in bancnote, insa transmisa pe cale nonverbala si simtita e mai presus de orice satisfactie si siguranta materiala.

In anumite locuri ale lumii e nevoie de doar cateva ore pe saptamana pentru a intretine o familie. Numar de ore care ofera libertatea de a-ti petrece timpul privind schimbarile prin care trece omuletul tesut din propriul tau ghem de ate. Caldura, apropiere, intimitate. Lucruri de care oricine ar trebui sa aiba dreptul sa se bucure. Lucruri care n-ar trebui sa constituie un privilegiu. Ci un drept mostenit prin nastere.

In alte locuri ale lumii e nevoie de 168 de ore nu pentru a intretine o familie, ci pur si simplu pentru a o mentine pe linia de plutire. O linie subtire si fragila ce nu-ti garanteaza nici macar siguranta unei zile de maine. Intr-o astfel de lume caldura se transforma in racoare, apropierea in distanta, iar intimitatea in strainatate.

“…pentru ca vreau sa fac parte din cat mai multe momente din viata copiilor mei. Iar muncind zi de zi ar insemna sa nu ma pot bucura indeajuns de prezenta lor.”

~ by Andra on 02/10/2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: