„Multum in parvo”

N-ai zice ca in spatele hotararii pe care o afiseaza si a energiei debordante care invaluie tot apartamentul de fiecare data cand e prin preajma se pot ascunde atat de multa durere, suferinta si experiente marcante. Nimic surprinzator, in spatele lor se afla oameni. Oameni care calca in picioare, oameni carora nu le pasa ce lasa in urma, oameni carora privirea le este indreptata intr-o singura directie: inainte.

Pentru un astfel de om nu poti sa simti decat admiratie. Pentru curajul de-a zambi in fiecare zi, desi afara nu rasare soarele decat o data pe luna, e frig si ploua des, pentru respectul fata de mediu si tot ce inseamna viata, pentru eforturile de-a mentine vie o natura aflata pe patul de moarte, pentru o dedicata dragoste manifestata fata de animale si alegerea de-a nu contribui in niciun fel la chinurile la care sunt supuse acestea. Un astfel de suflet nu poate decat sa te inspire sa duci si tu, la randul tau, o viata mai fara de…vina. Daca nu in totalitate, macar pe jumatate. Din respect pentru alegerile ei. Si pentru tot ceea ce face.

Nu este nicidecum decizia de-a intoarce spatele unor oameni care au facut-o sa simta gustul amar al unei vieti grele si nici hotararea de-a se dedica in totalitate unei lumi lipsite de prezenta lor.

*Ce m-a trezit azi dimineata a fost mirosul dulce de scortisoara si banana. Imi pregatise micul dejun. Era proaspat scos din cuptor. Langa el, un ceai din care inca ieseau aburi.

Anunțuri

~ de Andra pe 21/02/2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: