A asculta…

Inteleg egoismul si-l consider perfect normal. Atata timp cat nu devine o trasatura dominanta. Sta in firea omului ca in centrul propriului univers sa fie el insusi si nimic altceva. Si nu incadrez acest lucru in categoria anomaliilor. Caci sunt de parere ca fiecare dintre noi are dreptul la momentele lui de egocentrism. Cu limitele de rigoare. Care, mai nou, nu sunt sigura ca mai exista.

Am dezvoltat, de-a lungul ultimilor ani, o oarecare obsesie. Si anume cea de-a fi ascultata. Din pacate, oamenii nu fac altceva decat sa ma auda. Si nimic mai mult. Nu contest faptul ca uneori interpretez si acolo unde nu e cazul, insa toate frustrarile mele de acest gen au un substrat real. Nu imaginar. Si nici fictiv.

Cred ca e vorba despre acea dorinta ca cel de langa tine sa-ti acorde un minut in care sa-ti permiti sa fii tu unicul protagonist. Un minut in care tot ceea ce traiesti sa trezeasca interes pentru cel care te asculta. In care sa ai posibilitatea sa insufli viata starilor traite si sa le transfigurezi in cuvinte si imagini. E privirea plina de interes a celui din fata. E expresia unei fete care se cuteaza la fiecare fraza, la fiecare gest. Pacat ca toate acestea sunt atat de rare.

Sincer? Nu intotdeauna am rabdare. Dar ma straduiesc sa ascult. Si chiar daca vorbele celui care-si descarca sufletul in fata mea nu-mi starnesc un nemasurat interes, incerc din rasputeri sa nu arat lucrul asta. Pentru ca stiu cat de mult conteaza sa fii pur si simplu ascultat. Sa fii lasat in pace. Fara sa fii intrerupt dintr-un minut in altul. Fara sa ti se dea impresia ca problemele pe care le ai nu sunt cu nimic mai importante decat ale celui care te asculta. Nu, nu sunt nici mai presus. Atata doar ca fiecare are propriul ei moment de ‘glorie’.

Nu dureaza decat o clipa. Te rog, nu ma priva si de ea.

Advertisements

~ by Andra on 20/07/2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: